17.5.08

Emadepäeva salaprojekt / Mother's Day Secret Swap

Evides elementaarset viisakust, panin ennast kirja emadepäeva pakivahetusse, kus tütred omavahel susserdasid ja emadele salapakke organiseerisid. Kaua ma omi vahetuspakke ikka ema aadressil tellin, eksole - las tema saab tasakaalu mõttes ka midagi :)

Sain loosiga "salaemaks" Killukalli ema. Tegemist siis suhteliselt noorusliku taluperenaisega, kellele meeldivad kirjud asjad ja pigem tumedam värvigamma (sest nii on praktilisem). Ka pressisin ma Killukallilt välja, et ema on kõva kuduja, aga vardad na nigelad ja vanad, silmusemärkijaid pole majas ollagi, jookidest on eelistatud kohv ja pääle kõige muu on tema töötingimused nii jahedad, et igasugused soojendavad kingitused võetakse tõenäoliselt suure tänuga vastu.

Ja nii ma siis kudusingi oma salaemale komplekti randmesoojendajatest ja kõrge rullkraega peleriinist, kruttisin traadist ja puitpärlitest peotäie silmusemärkijaid ja varu-lõngatutid peitsin maalitud klaaspurki. Lisaks veel üks komplekt bambusest sukavardaid, karp kohvi ja nutsakas Olde Hansa suhkrumandleid. Pildil mängib modelli minu multifunktsionaalne Saaremaaoinas:



Seletuskirja kirjutasin Unicefi kaardi sisse ja lisasin Killukalli jaoks ka ühe salapärase ümbriku paki põhja...

********

Minu ema sai loosiga endale Trinzzu, kes kohe ruttu välja kalkuleeris, et kindla peale minek on diivanipadjad - ema nimelt peab juba pikemat aega plaani, et vot nüüd istub maha ja teeb mõne eriti peene padja valmis. Plaaniks on see igasuguste töiste vehkimiste tõttu siiani jäänudki.

Hoiatasin ema ainult paar päeva ette, et kui nüüd pakk tuleb ja on tema nimele, siis marss-marss järgi, tähtis asi sees. Et lahti võib ka teha. Ja pakis olid väga korralikult lapitehnikas tehtud kaks patja (mõlemalt poolt vaadeldavad), stiilne suur hõbedane küünal, pakk vannisoola, valik šokolaadi ja hästi kena ise tehtud kaart selgitusega, mis pakk see selline on (pilt Trinzzult laenatud).



And now it's time to reveal the "secret project" I didn't even add to my sidebar. The Mother's Day Swap at Isetegija. The daughters made packages of handmade stuff for each others' mothers.

I made a present for Killukalli's mother, who is a busy farm owner and also works in rather cold conditions, so something warm in darker colours would be highly appreciated, as Killukalli mentioned. So I knit her a pelerine with matching wrist warmers, made a handful of stitch markers and painted a glass jar into which it was nice to hide the little skeins of spare yarn for the pelerine and wrist warmers. Addi's bamboo needles, a pack of chocolate flavoured coffee and sugared almonds by the merchants of Olde Hansa and the package was done.

I added a little special envelope for Killukalli as well and a Unicef postcard with the explanation, too.

Considering the recent incidents with Estonian Post I was more than happy to hear that my package had arrived on time, in good condition and the presents made my secret mother very happy.

My mother received a package from Trinzzu. She took the idea of decorative cushions into heart and made a pair of very pretty ones. Add some chocolate, a classy candle and a hearty package of bath salt and my mother was happy for such package.

Nice swap again :)

No comments: